keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Elokuvia netistä kirjastokortilla?

Helsinkiä ja sen ympäristökuntia palvelevassa HelMet-kirjastojärjestelmässä on eilen illalla avautunut mielenkiintoinen uusi palvelu. HelMet-kirjastokortilla pääsee sisään IndieFlix-sivustolle ja sitä kautta käsiksi noin 2 500 elokuvaan ilmaiseksi. Elokuvat ovat riippumattomia, pieniä tuotantoja. Niistä vajaa tuhat on täyspitkiä, loppujen ollessa lyhytkuvia; draamaa, dokumentteja ja animaatioita.

Uutuus toimii siis samoin kuin kaikissa kirjastoissa toimiva kattava nettilehtipalvelu, nyt vain pääsee katsomaan elokuvia. Erona on, että pääkaupunkiseutulaisen kirjastokortin lisäksi IndieFlixiin on kirjauduttava käyttäjäksi. Linkki lisätietoihin tässä.

IndieFlix osoittautunee kiintoisimmaksi elokuvaa syvemmin harrastaville. Riippumaton elokuvahan on digitekniikan takia kovasti kasvavassa suosiossa ja yhdistää alati kasvavaa tekijäkuntaa. Sen näkyvyys rajoittuu yhä lähinnä festivaaleille ja kansallisten televisioyhtiöiden laatukanaville, vaikka etenkin viime vuosina indie on usein merkinnyt studioleffaa nautinnollisempaa elämystä.

Hauska uutuus, jota voisi hyvinkin toivoa myös Tampereen kirjastoihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti