perjantai 9. syyskuuta 2011

Monroen Leffavisa palaa 931:een ensi viikolla!

Tervetuloa jälleen te kaikki ystävät (leffa)hullut, kun Monroen Leffavisa palailee pätkittäin kesätauolta. MonroeCupiksi ristitty viikottainen tapahtuma kokoaa yhteen Tampereen kinokahjot sekä satunnaiset vieraat ja läpikulkijat testaamaan kenen leffanörttiyden aste on huolestuttavinta luokkaa. Visa ei palaa entistä ehompana, koska mitään muutoksia ei ole jaksettu tehdä eikä kysymysten vaikeustasoa ole kukaan viitsinyt lähteä rukkaamaan alas päin. No, pari pientä viilausta on tullut, ja niistä seuraavassa.

Eli, tiukkaa asiaa visan tiimoilta: Tämän vuoden puolella järjestetään kaksi MonroeCupia, molemmat seitsemän osakilpailua käsittävinä. Syksyn aloitusvisa on ensi viikon keskiviikkona, 14. päivä kello 18.30 Kehräsaaren Ravintola 931:ssä. Eli Art House Cinema Niagaran kupeessa. Siitä eteenpäin jatketaan joka keskiviikko samassa paikassa samaan aikaan Cupin loppuun. Visan muoto on pysynyt samana kuin viime keväänä ja aikaisemmin: neljä osiota, joiden välissä oivaltavasti nimetyiltä joukkueilta kerätään laput pois. Jos visa ei ole entuudestaan tuttu, voi visan rakenteeseen ja aikaisempiin kysymyksiin tutustua klikkaamalla "visat"-labelia tämän blogauksen alapalkista. Syksyn mittaan on tulossa myös teemoitettuja visoja, joista ensimmäisenä vuorossa on scifi/fantasia-visa osakilpailussa 2.

PISTEIDEN LASKU

1. sija = 6 pt.
2. sija = 5 pt.
3. sija = 4 pt.
4. sija = 3 pt.
5. sija = 2 pt.
sijat 6-100 = 1 pt.

Cupin kokonaistilanteessa huonoin sijoitus lasketaan pois yhteistuloksesta. Se antaa esimerkiksi mahdollisuuden olla Cupin aikana pois yhdestä osakilpailusta aseman vaarantumatta. Cupin voittajajoukkue palkitaan erikoispalkinnolla, joka voi olla esim. Monroen puheenjohtajan nimikirjoitus post it -lapulla. Jokaisessa osakilpailussa kolme parasta joukkuetta palkitaan juomapalkinnoilla. Lisäksi Monroe pidättää itselleen oikeuden antaa pois yllätyspalkintoja sattumanvaraisesti.

Jos osakilpailussa päädytään palkintosijojen osalta tasasijoituksiin, selvitetään juomapalkintojen järjestys ekstrakysymysten (eli ratkonnan) avulla. Cup-pisteisiin ei ratkonta vaikuta. Jos neljännelle sijalle päätyy useampia joukkueita, ei suoriteta ratkontaa, vaan kaikki saavat kolme Cup-pistettä. Jos Cupin kärkisijalle päätyy useampi kuin yksi joukkue, pyritään pääpalkinto ensisijaisesti jakamaan joukkueiden kesken - jos tämä ei ole mahdollista, vedetään hatusta jokin ratkaisu pulmaan, esim. arvonta tai rangaistuspotkukilpailu.

MonroeCupin tilannetta voi seurata FilmiLiekissä, jonne tulevat paitsi joukkueiden sijoitukset myös kysymykset vastauksineen.

Tervetuloa siis ensi viikosta alkaen kisailemaan elokuvatietämyksessä Monroen Leffavisassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti