torstai 22. syyskuuta 2011

Kuinka kaatua R&A:ssa

Monroe R&A:ssa 2011

YKSI

Tämä tekniikka on erityisen miellyttävä, koska sitä voi menestyksekkäästi käyttää myös muissa elokuvajuhlissa.

Kaatumisen valmistelu alkaa siten, että roikutaan blogia kirjoittamassa, kunnes näytöksen alkuun on neljä minuuttia. Tässä vaiheessa on tärkeää pitää silmällä kelloa - ajoitus on kaiken A sekä O. Jos esityspaikalle lähtee liian aikaisin, ei kaatumisen vaatima kriittinen paine kasva tarvittaviin mittoihin, ja hanke epäonnistuu. Vielä ikävämpää on, jos liikkeelle lähtö tapahtuu liian myöhään, sillä jos leffan alusta myöhästyy, menettää kaatuminen tarkoituksensa ja koko tapahtuma on pelkästään nolo ilman lieventäviä asianhaaroja.

Siispä: neljä minuuttia.

Nyt seuraa ensiksi liikkumista ryntäys-vaihteella, ja sen jälkeen koreografisesti puutteellista polkemista. Jos punaisia päin pyöräilystä selviää a) hengissä b) sakoitta, parkkeerataan ja lukitaan (!) pyörä teatterin eteen.

Varsinainen kaatuminen suoritetaan siten, että kaikki huomio kiinnitetään teatterin ulko-oveen eikä panna merkille liukasta metalliritilää askelen alla. Vielä kaatuessa voi kerätä tyylipisteitä pitämällä kättä jatkuvasti kurotettuna kohti ovenkahvaa epätoivoa ilmentäen.

Voilá.

KAKSI

Edistyneemmät festarikiertäjät voivat kokeilla välinekaatumista.

Tässä esimerkissä meillä on välineenä jo edellisessä mallissa sivuosaa esittänyt sininen, kotimaassa valmistettu polkupyörä, joka nyt nousee tähtenä parrasvaloihin.

Temppu on itse yksinkertaisuus, ja vaikka kiire auttaa, ei se ole välttämättömyys. Tärkeää on, että matka suuntautuu kohti näytöspaikkaa, ja että matkaa suoritetaan laittomasti raitiovaunukaistalla (remontin tukkiman) jalkakäytävän vieressä. Loput onkin helppo jo arvata. Ei tarvitse muistaa muuta kuin, että siinä vaiheessa, kun tempaistaan eturengas rotvallin yli jalkakäytävän puolelle, annetaan takarenkaan solahtaa nätisti raitiovaunukiskon ja asvaltin väliseen rakoon. Vaikutus on välitön, ja seuraukset riippuvat yllä pidetystä matkavauhdista.

Täydet pisteet saa, jos kykenee molempiin kaatumisiin saman festivaalipäivän aikana.

2 kommenttia:

 1. Ihan hyvää yritystä, mutta ei ihan vielä parasta. Jos kolmannen kaatumisen vielä sais samalle päivälle niin alkais jo lähennellä sitä parasta.
  Ei kukaan olis vielä youtubeen pistänyt näitä?

  PS. Jos huvittaa jatkossa välttää ylimääräinen rypeminen pitkin katuja jne, kannattaa vähentää digitaalisen elokuvaesittämisen mollaamista...

  VastaaPoista
 2. Ah, teille kriitikoille ei riitä ikinä mikään...

  Osoitapa minulle yksikin lause, jossa olen mollannut digiä - en ole missään mollannut, vaan ainoastaan esittänyt punnittuja arvostelmia.

  VastaaPoista