tiistai 10. huhtikuuta 2012

Monroe esittää: Holokaustin värit

Monroen yhteiskunnallisen elokuvan sarja jatkuu! Lauantaina kello 15.00 Kulttuurikahvila Hertassa esitetään Rax Rinnekankaan elokuva Holokaustin värit.

Holokaustin värit on mietteliäs dokumenttielokuva, joka keskittyy koko maailman yhteiseen kauhukuvaan, natsien suorittamaan juutalaisten joukkotuhoon. Elokuva kertoo holokaustista, sen muistosta ja muistojen merkityksestä. Elokuvassaan Rinnekangas kartoittaa holokaustiin johtanutta prosessia ruotimalla natsismin ideologiaa ja antisemitismin historiaa. Hän tonkii sitä henkistä maaperää, joka teki joukkotuhon mahdolliseksi.

Elokuvan jälkeen sen herättämistä ajatuksista ovat keskustelemassa kirjailija ja Ylen ulkomaantoimittajana pitkän uran tehnyt Hannu Reime, muistin politiikkaa tutkinut Tampereen yliopiston kansanvälisen politiikan yliopistonlehtori Heino Nyyssönen ja kansalaisjärjestöaktiivi ja valtio-opin opiskelija Petter Nissinen.

Holokaustin värit esitetään osana Elokuvakerho Monroen yhteiskunnallisen elokuvan sarjaa nimeltään Heijastuksia ympäriltämme. Sarjan viimeinen elokuva, Jälki elämässä – 4 tarinaa kidutuksesta, näytetään Hertassa lauantaina 21.4. kello 16.00. Lisätietoja osoitteesta fb.com/elokuvakerho.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti