maanantai 31. lokakuuta 2011

COCS saapuu DocLoungeen!

Nyt on tarjolla elokuva jokaiselle ja kenelle tahansa, joka on aina halunnut kuulla The White Stripesin kuolemattoman 7 Nation Armyn sovitettuna akustiselle kitaralle, kontrabassolle ja huilulle.

DocLounge tuo näet Klubille 1.11. kello 19 Rodman Flenderin äärimmäisen viihdyttävän dokumenttielokuvan Conan O'Brien Can't Stop.

Tuotantoarvoiltaan yllättävän vaisu elokuva sikisi tilanteesta, jossa talk show -isäntä ja koomikko Conan O'Brien sai jättää amerikkalaisen tv:n instituution nimeltä Tonight Show vain seitsemän kuukauden jälkeen syistä, jotka selviävät elokuvan aluksi. Conan reagoi tähän viemällä riemuremminsä kymmeniä kaupunkeja käsittävälle kiertueelle USA:n suurimpiin ja pienimpiin kaupunkeihin. Flender seuraa kameroineen mukana näyttäen, miten suuri amerikkalainen show syntyy.

Samalla syntyy muotokuva eräästä viihdyttäjästä. Ilmassa on tiettyä keski-iän kriisin aromia, kun Conan avautuu suhteestaan entiseen emoyhtiö NBC:hen ja esittää kaikkea muuta kuin kuivia teorioitaan komiikasta. Vaikka COCS ei ole muodoltaan omaperäinen ja on vertauskuvallisessakin mielessä käsivaralla tehty, se pelastuu olemalla usein hysteerisen hauska. Flender onnistuu pysyttelemään kohteensa tasolla, mistä seuraa spontaanisuuden tuntu, joka yleensä kantaa Conanin komiikkaakin. Niinpä elokuva on raikkaalla tavalla sardoninen ja itseironinen. Jos se on epärehellinen, on se sitä ainakin charmikkaalla tavalla.

Nyt kun DocLoungella alkaa olla jo historiaa ja perinteitä, on vaikea kuvitella COCSia parempaa teosta sen baariympäristöiseen ohjelmistoon: se on kevyt, vauhdikas, musiikintäyteinen ja vitsikäs. Totta kyllä, DocLoungen kaltainen projekti voi tuoda myös vakavia aiheita sinne, missä niihin ei tavallisesti törmää, mutta atmosfääriltään tällainen koominen puolikonserttielokuva on sittenkin enemmän esitysympäristönsä näköinen. Edes puhumatta siitä, miten hulluina suomalaiset Conan O'Brieniin ovat.

On ihme, mikäli liput eivät lopu kesken.

"I've been in this business for over twenty years and this is the first time ever anyone has paid to see me perform." - C.O.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti