sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Kädet silmille

Synti on Raamatun mukaan Jumalan tahdon vastustamista. Se, mitä siihen liittyy, ei aina ole ollut ihan selvää. Yleisen paheksunnan rajat ja moraalisen koodiston on luonut yläluokka. Jumalan ja oman etunsa nimissä se on määritellyt kuinka muiden tulee elää. Myös sen minkälaisia elokuvia muiden tulee katsella.

Toisaalla on se rohkea joukko, joka sikiää tökkimään ja kyseenalaistamaan moraalinvartijoiden valtaa. Suomalaisia on muun muassa haluttu suojella kauhulta, väkivallalta ja moraalittomuudelta. Elokuvakerho Monroe haluaa omalta osaltaan paikata tätä aukkoa.

Kesäsarjan teemana on synti, ja elokuvat tietysti sen mukaisia. Tänä kesänä esitetään neljä elokuvaa, jotka ovat saaneet kohahduksia aikaan. Huomenna saa ihailla unkarilaisen György Palfin mielen liikkeitä Taxidermia –elokuvassa. Seuraavat elokuvat ovat Viimeinen tango Pariisissa, Bad Guy ja Happy Together.

”Sairain elokuva koskaan”

Näin on määritelty kaikkia kesäsarjan elokuvia. Huomenna esitettävää elokuvaa ei voi selittää. Se pitää itse kokea, jos uskaltaa.

”Taxidermia on groteski ja äärimmäisen epämiellyttävä elokuva”, kertoo Film-O-Holic.

Taxidermia on K18-elokuva. Tässä valtion elokuvatarkastamon perusteluja: "Surrealistisessa satiirissa avoin seksi- ja masturbaatiokohtaus, pään ampuminen tohjoksi, pään katkaisu, sian teurastus, gore-efektejä. Groteski kokonaisuus."
Mutta onhan se myös hauska. Ja mikä tärkeintä: se laittaa moraalinvartijat haukkomaan henkeään.

Syntinen kesä Elokuvakerho Monroessa alkaa huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti