keskiviikko 21. elokuuta 2013

ValoKinon viimeisenä romcom Moskovassa


 ValoKino päättyy tänä vuonna Oscar-voittajaan vuodelta 1980. Moskova ei usko kyyneliin (Москва слезам не верит) oli vuotensa kansainvälisiä ilmiöitä ja päätyi palkituksi parhaana ulkomaisena elokuvana. Sen ohjaaja Vladimir Menžov (s. 1939) tunnetaan paremmin näyttelijänä: Menžovin ohjaajan ura käsittää vain seitsemän elokuvaa. Laajaskaalainen Moskova kertoo kolmen maalaistytön asettumisesta maan valtavaan pääkaupunkiin: aikajänne ulottuu 50-luvun lopulta 70-luvun alkuun. Varsinainen aihe on kuvata Neuvostoliiton poliittista ja sosiologista muutosta, mutta pääasia on yleisön pauloihinsa saanut "täydellinen rakkaustarina" Katian ja Goshan välillä - ensin mainittua esittää ohjaajan vaimo.

Moskova ei usko kyyneliin keräsi kotimaassaan 80  miljoonaa katsojaa. Elettiin Brežnevin aikaa eikä Menžov ollut paikalla vastaanottamassa elokuva-akatemian palkintoa.

Koska Moskova ei usko kyyneliin kestää kaksi ja puoli tuntia, on alkamisaika Kahvila Valossa poikkeuksellisen aikainen: projektorin lamppu syttyy kello 21.15. Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti