Filkkareiden ensimmäinen päivä. Taas niitä oli, salista kesken esityksen poistuvia. Mikä kumman vimma sieltä on päästä pois ja häiritä maksavia katsojia? Onko olemassa jokin kisa, että kuka käy useimmassa esityksessä? Kun on istunut salissa kymmenen minuuttia, niin sitten voi jo lähteä ostamaan bisseä? Voi sitten sanoo, että joo ai se, joo mä katoin sen, joo se oli tavallaan aika (sivistyssana) setti, tuli niinku kelattuu et aika monella tasolla niinku toimii symbolisesti tollaset niinku animaatiot.
Nuorten talkoolaisten, joille esitykset ovat kai ilmaisia, ja tietysti muidenkin, kannattaisi lukea esitystiedot ohjelmakirjasta tai fläppitaululta salin sisäänkäynnin vierestä. Tämänpäiväisessä Anit Prop 1:ssä näytettiin 1900-luvun alun propaganda-animaatioita, ei musiikkivideoita. Esityksessä oli filmejä, joissa on yli kolme sekuntia kestäviä kohtauksia. Sama tempo jatkuu esimerkiksi Arkiston aarteet-sarjassa, eli pakotetun hyväntahtoisia naurunröhähdyksiä ja keskenpoistumisia taitaa olla luvassa.
Esityksen kuulutti erittäin osaava henkilö. Hyvää oli myös se, että alussa ei pyörinyt mitään festarivideota. Se on yleensä alkanut ärsyttää muutaman kerran jälkeen.
Monet lähtee kesken että kerkeis toiseen näytökseen. Nää tyypit on usein hyvin perillä esitysten sisällöstä.
VastaaPoistaEikö esitykset ala kahden tunnin välein tasalta?
PoistaAnonyymi on oikeassa. Et tunne Filkkarien käytäntöjä tarpeeksi. "Cinema hopping" on kuulunut asiaan jo vuosikymmenet. Ihmisillä on monenlaisia tapoja käyttää festareita ja monia syitä lähteä kesken pois - kyse ei ole kärsimättömyydestä: esimerkiksi tekijät ja heidän tuttavansa saattavat jäädä katsomaan vain "oman" leffansa, jos se on näytöksen alussa; osa ammattilaisista bongaa tietyt filmit näytöksistä ja menee sitten (bisnes)lounaalle; osa harjaantuneimmista (joihin Anonyymi viittaa) käy katsomassa samaan aikaan alkavista näytöksistä puolet ja puolet; jne.
VastaaPoistaEri asia on, jos poistumista/saapumista ei tehdä käytösetikettiä kunnioittaen. Ainakaan aikaisempina vuosina tässä ei ole ollut mitään ongelmia.
Hyvä, että nostit asian pöydälle. Ja hienoa, että kuuluttajat aloittivat onnistuneesti.
T: AvM, cinema hopper
Tunnen tuon käytännön ja sovellat nyt tuntemustasi väärin. Tai no, kirjoitit etiketistä, minä oikeastaan myös.
PoistaEsityksistä on kautta aikojen lähdetty kesken pois, mutta jos yksittäinen filmi kestää vaikkapa neljä minuuttia, salissa voi olla sen aikaa, että se loppuu; bisneslounas tai bisse voi odottaa sen verran.
Jos tietää, että aikoo katsoa vain puolet ensimmäisestä tai toisesta filmistä (EHKÄ joku sitten haluaa nähdä vain alut), voisi jäädä ovensuuhun ja livahtaa äänettömästi ulos, kun haluaa.
Mainitussa esityksessä tuskin kukaan tekijöistä tai heidän tuttavistaan oli ollut elossa enää kymmeniin vuosiin.
No nyt tuo alkaa kuulostaa jo kummalliselta ja kiinnostavalta. Eli ihmisiä ramppaa edes takaisin leffan pyöriessä? Sellaisen en ole aikaisemmin huomannut muodostuvan häiriöksi asti. Kenties kyseessä oli poikkeus ehkä johtuen ensimmäisestä päivästä. Olisi kiva, jos kertoisit mikäli törmäät samaan jatkossakin. Mutta kieltäydyn uskomasta, että kyse on kuvailemasi kaltaisesta pätemisestä.
VastaaPoista- AvM
Ei ramppaa edestakaisin (leffan pyöriessä), vaan lähtee kesken leffan. Kuten kirjoitin, lyhytelokuvan luonteen, eli lyhyyden, vuoksi tätä ei tarvitsisi tapahtua.
PoistaEhdota jos TFF vois soveltaa jumalan teatteria esityksiinsä.
VastaaPoistaT: Kalle
Itse ainakin hyppelin pois muutamasta näytöksestä. Silloin asia kuuluu nimenomaan hoitaa niin, että jäädään laitaan istumaan ja liikutaan pois silloin kun leffa ei pyöri ja mieluiten vielä silloin kun valot ovat päällä. Outoa kyllä, jos joku ei malta yksittäistä leffaa odottaa loppuun.
VastaaPoista