tiistai 25. tammikuuta 2011

DocPoint alkaa: Päivän Tärppi

DocPoint-viikko

Kymmenen vuotta täyttävä helsinkiläinen elokuvafestivaali DocPoint käynnistyy tänään. Se on iloinen asia, sillä festivaalin korkeaan tasoon on voinut tasaisen varmasti luottaa eikä dokumenttielokuvilla ole Suomessa parempaa näyteikkunaa.

Päivän Tärpiksi tarjotaan Casey Affleckin ohjausta I'm Still Here. Ohjaaja on Ben Affleckin pikkuveli ja esiintynyt edukseen muiden muassa elokuvissa Good Will Hunting, Gone, Baby, Gone, Jesse Jamesin salamurha pelkuri Robert Fordin toimesta ja uusimpana Jim Thompson -filmatisoinnissa Tappaja sisälläni, jota Monroe on kovasti tuomassa näytille Tampereelle. Affleckin dokumentoitava puolestaan on River Phoenixin pikkuveli Joaquin, joka pari vuotta sitten ilmoitti siirtyvänsä eläkkeelle näyttelijänhommista (joihin kuuluivat esimerkiksi Walk The Line, Signs ja Kylä), kasvatti muhkean Jim Morrison -parran ja alkoi havitella uutta uraa rap-muusikkona.

Kenellekään ei ole vieläkään selvinnyt varmasti, onko Phoenix tosissaan tai se, onko hän Hollywoodin lisäksi kirjautunut ulos terveiden kirjoista. Edes Affleckin elokuva ei tuo tähän selvyyttä: sitä on epäilty kepposeksi. Kepposen lisäksi I'm Still Heresta käytettyjä sanoja ovat surullinen, häiriintynyt ja hämmentävä.

Mitä ilmeisimmin elokuva on nähtävä omin silmin.

I'm Still Here kello 19 Maxim 1:ssä. Uusinta perjantaina kello 17 samassa salissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti