tiistai 8. maaliskuuta 2011

Koe Filkkarit ilmaiseksi

Tampereen 41. lyhytelokuvajuhlat alkavat huomenna, ja maailma on hetken valoisampi paikka. Nykypäivän katsannossa seitsemän euroa maksavia lippuja voi pitää suorastaan halpoina, mutta Filkkarit voi kokea myös käyttämättä kolikon kolikkoa. Kattava lista ilmaistapahtumista:

AVAJAISBILEET niiin tapahtuvat Klubilla keskiviikkona kello 22 ->

NÄYTÖKSET:

Torstaina kello 14 Werstaan auditoriossa on esillä kolmen eurooppalaisen elokuvakoulun yhteisprojektin hedelmiä otsikolla Anything Is A Storytelling Device?!

Oppilaiden jälkeen kello 16 päästään mestarin matkaan: Peter von Baghin Sodankylä ikuisesti -sarjan osa Ensimmäisen elokuvamuiston kaiho. Tätä älä missaa.

Lauantaina edelleen Werstaassa on kello 12 tilaisuus tutustua uusimpaan kotimaiseen videotaiteeseen näytöksessä AV-ARKKI TOUR 2011.

Perjantaina JA lauantaina Telakan 2. ja 3. kerroksessa esitetään non stoppina Markku Peltolan elokuvia kello 14-20.

NÄYTTELYT:

Perjantaina pääsee TR1:een ilmaiseksi, missä on esillä saksalaisen, jo 60-luvulla aloittaneen pioneeriohjaaja Harun Farockin videotöitä.

PÄLÄTYS:

Kuten aina, Filkkarit on täynnä seminaareja ja keskusteluja, joissa voi käydä virkistämässä kulttuurihenkeään ja tavata tekijöitä.

Festivaalikeskuksessa eli Bravo Plazassa voi tavata kilpasarjojen ohjaajia perjantaina ja lauantaina kello 12. Ohjaajat vastaavat tänä vuonna halukkaiden kysymyksiin myös kilpailunäytösten jälkeen.

Werstaan auditorion pullea pälätysohjelma menee viikon aikana seuraavasti: torstaina kello 11-12 käsitellään yhteisöllistä kirjoittamista tukevaa Noodi-verkkotyökalua. Kello 12-14 on käsikirjoitusseminaari, jossa paikalla mm. retrospektiivissä esiteltävä ruotsalaisanimaattori Jonas Odell.

Perjantai ja lauantai alkavat Werstaalla ELOn aamuk(l)affeilla kello 10-11.30. Puheenaiheina kansainvälisyys sekä taiteen ja valtavirran konflikti. 14-16 kolmiulotteisia lyhäreitä Tampereelle tuova Morten Skallerud seminaaroi aiheesta Technology and short film. Kello 16-18 käsitellään romanialaista elokuvaa, paikalla mm. Adina Pintilie, jolta nähdään festareilla retrospektiivi.

Lauantaina ELOn jälkeen kello 14-16 keskustellaan animaatiosta. Triumviraatin muodostavat Paul Bush, Jonas Odell ja Tatu Pohjavirta. Kello 16 keskustelu siirtyy Kiinaan ja sen nykydokumentteihin.

Lisäksi Hällässä keskustellaan kello 12:n näytöksen jälkeen Naisten Iranista Mona Rafatzadehin johdolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti