sunnuntai 20. syyskuuta 2015

R&A, vol. 28: Oot rumakin vielä & muita random-totuuksia1 Dheepanin juliste on huono. Pännii, ettei kukaan uskaltanut tuoda Winter Sleepiä Suomen levitykseen.

2 Tämänvuotinen R&A:n festaritraileri on huono. Tosi huono. Viime vuoden "Mannerheim"-traileri oli sellainen täysosuma, että sen ylittäminen oli aika toivotonta. "The Proposal" yrittää, yrittää ja yliyrittää eikä vakuuta ketään. Supersankarielokuvien parodia onnistuu vain muistuttamaan, että ne ovat suosittuja. Rakkautta trailerissa on vesivellin verran, mutta kuinka paljon anarkiaa on siinä, että pelataan Hollywood-studioiden valtavirtatentpoleblockbustereiden pussiin? Trailerissa ei ole haisuakaan kansainvälisestä elokuvasta.

3 R&A:n ylitarjonnassa voi tehdä valintoja myös kriteerein, joilla ei ole mitään tekemistä sisällön tai tekijänimien kanssa. You're Ugly Too on lyhyt. Sillä on hyvä nimi. Se alkoi sopivaan aikaankin.

Kävi ilmi, että You're Ugly Too tulee Irlannista. Se on tuollainen ihan kiva perusleffa 11-vuotiaasta, yksinhuoltajaäitinsä menettäneestä tytöstä, joka annetaan vankilasta vapautuvan isänsä hoitoon. Paitsi tähän "isyyteen" liittyy kiinnostava käänne.

You're Ugly Toota katsoo ihan mielellään, vaikka mitään erikoista siinä ei ole. 11-vuotias on pikkuvanha ja roisi tavalla, mitä on nähty trendiksi asti. Sanailu on sujuvaa ja trailer parkkiin sijoittuva tarina kulkee. Järin rohkea ei ohjaaja-kirjoittaja Mark Noonan kyllä ole, mutta näyttelijät ovat hyviä. Aidan Gilleniä on ilo seurata ja nuoressa Lauren Kinsellassa on potentiaalia ihan mihin vaan.

Hienointa, omalla tavallaan, You're Ugly Toossa on sen tuotanto. Se näyttää ja tuntuu paremmalta kuin esimerkiksi Elämältä kaiken sain (budjetti n. 1,2 milj. euroa), mutta on tehty kymmenen kertaa halvemmalla. Pääosassa yksi Irlannin isoimmista tähdistä, miljoonien tuntema Game of Thronesista. Niin sitä pitää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti