tiistai 15. syyskuuta 2015

It's pop quiz, Hot Shots! (Kronikka MonroeCupin paluusta)


Jos täytätte mun lasini, niin tahdon kertoa surullisen tarinan, joll' ei oo vertoa. Se on laulu Tampereesta vailla Monroen Leffavisaa.

Mitäpä olisi tamperelaisen filmihullun elo ilman Ravintola Artturin keidasta, missä päteä kerran viikkoon tiedoillaan seitsemännen taiteen pikanteista yksityiskohdista. Ah! Valua lietteen lailla esikaupungeista kohti keskustaa ja ylittää Tampereen Mulholland Dr. - Hämeenkatu - sen paheellisemmalle puolelle, missä kaurismäkeläisin silmäyksin leffamenninkäiset noteeraavat vertaisensa ennen muuntautumistaan veren maku suussa kamppaileviksi hengen Gladiaattoreiksi. "What is best in life...?"

Pitkän kesän - no, tänä vuonna lyhyen - jälkeen se on täällä jälleen huomenna: Elokuvakerho Monroen Leffavisa. Tuo kaivattu pimenevien iltojen Pelastaja, tuo tarpeellinen Yhdistäjä, tuo tuhansien turhautumisesta raastettujen hiusten Kiusaaja. Leffavisa on luonamme taas yhtä vaikeana, yhtä ilahduttavana, yhtä arvaamattomana ja yhtä avosylin vastaanottavaisena kuin ennenkin. From the same people that brought you...all the previous Quizzes. Tervetuloa siis sekä vanhat tutut kantikset (ja tässä kohden isot kiitokset teille!) kuin uudetkin elokuvien ja pubivisojen ystävät! Seuraavassa kappaleessa käydään läpi visan sääntöjä, joihin on tehty joitain kosmeettisia muutoksia.

Tärkeimmät ensin: jokaisessa visassa luvataan palkita juomapalkinnoin 3 parasta joukkuetta. Lisäksi ovat mahdollisia yllätyspalkinnot, joita ei luvata. MonroeCup koostuu tällä kaudella 10 osakilpailusta. Lopputuloksissa lasketaan mukaan 8 parasta sijoitusta Cupin ajalta, mikä sallii kullekin joukkueelle pari poissaoloa ilman lupalappua vanhemmilta. Cupin voittajajoukkue saa erikoispalkinnon. Per visa saavat kaikki osallistujat vähintään yhden pisteen, muuten mennään tutulla pisteytyksellä 6-5-4-3-2 (sijat 1-5). Joukkuekokoa ei ole rajoitettu, mutta suositellaan korkeintaan 4 hengen tiimejä, koska juomia on max. 4/joukkue. Kaikki Leffavisat eivät ole Cup-visoja, vaan mukaan heitetään satunnaisia ja kovasti tykättyjä Vierasvisoja, missä vetovastuun ottavat kantajoukkueemme. Visat ovat tavallisesti, mutteivät aina, nelikierroksisia ja joukkueiden nimillä varustetut vastauslaput kerätään pois joka kierroksen jälkeen paitsi kirjallisia osioita, jotka jätetään visa-MC:lle toisen kierroksen jälkeen. Kirjallisia kierroksia on luvassa aiempaa enemmän. Vihjekierroksella kysymyksiä on joko 2 tai 3 - jos kysymyksiä on kolme, annetaan 4:n, 2:n ja 1:n pisteen vihjeet; jos kysymyksiä on kaksi, ovat vihjeet 5:n, 3:n ja 1:n pisteen arvoisia. Millä ei ole käytännön merkitystä, koska ne ovat kuitenkin liian vaikeita. Kännykän käyttö on sallittu - ennen visaa ja visan jälkeen. Myöskin ennen astumista bussiin ja bussista poistumisen jälkeen, mutta tämän valvominen ei kuulu meidän mandaattiimme.

Osakilpailut on yleensä otsikoitu, mutta näihin "teemoihin" tulee suhtautua viitteellisesti. Cup-tilanne ja visarungot ilmestyvät tähän blogiin joustavalla viiveellä, mutta pääsääntöisesti parin päivän sisällä visasta.

Nämä ovat ohjeemme matkalle niin Mordoriin kuin Artturiinkin. Noudata niitä, vaeltaja, ja olkoon Voima vahva sinussa. Perillä sinua odottavat seura ja malja. Bon voyage ja lykkyä tykö!

- Monroen Leffavisa joka keskiviikko kello 18.30 Ravintola Artturissa, Kauppakatu 9. -

Huomenna terveisiä Sodankylän visascenestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti