keskiviikko 8. helmikuuta 2023

Monroe suosittelee: talkoolaiseksi Filkkareille

Tampereen elokuvajuhlat elikkä Tampereen lyhytelokuvajuhlat elikkä Filkkarit tulevat taas maaliskuun toisella viikolla.

Filkkarit on Pirkanmaan tärkein ja perinteikkäin vuotuinen elokuvatapahtuma ja yksi maailman arvostetuimmista lyhytelokuvafestivaaleista. Se on pohjimmiltaan lähtöisin tamperelaisesta elokuvakerhotoiminnasta, joten Monroellakin on Filkkareihin lämmin ja syvällinen suhde.

Kuten kaikki parhaat kulttuuririennot, rakennetaan Filkkaritkin ennen muuta vapaaehtoisvoimin. Tämän vuoden talkoolaishaku on voimassa aina tähän perjantaihin eli 10. helmikuuta asti.

Filkkaritalkoolainen saa vaivansa palkaksi pääsyn kaikkiin näytöksiin, joihin on tilaa, katalogin, sekä päivän ruuat. Ennen kaikkea festareiden rakentaja kokee tapahtumaviikon paljon rikkaammasta ja jännittävämmästä näkökulmasta kuin tavan festarivieras.

Ehkä syynä on lyhäreiden asema elokuvan marginaalissa, mutta filkkaritalkoolaisuus on yleensä ottaen parempaa kuin mikään muu talkoolaisuus. Vaikka vetäisikin tässä kohtaa vähän kotiin päin. Intohimo, jolla lyhytkuvien tekijät pakertavat teoksiaan, luo Filkkareille kotoisan yhdessä tekemisen tunnelman, joka saa harrastajat palaamaan talkoohommiin vuosi vuoden jälkeen. Filkkareilla on hauskaa kulissien molemmin puolin.

Talkootehtävän voi valita oman persoonallisuutensa mukaan. Voit hakea tarjoilemaan, jos tykkäät liikkuvasta ja vaihtelevasta työstä; ovimieheksi, jos tykkäät kohdata muita leffahulluja ja toivottaa heidät tervetulleiksi festivaalin ilmapiiriin; tapahtumarakentajaksi, jos haluat konkreettisesti nähdä kättesi jäljen; lipunmyyjäksi, jos tykkäät asiakaspalvelusta ja ongelmien ratkaisemisesta; tuomaristojen isännäksi/emännäksi, jos haluat hyödyntää ihmissuhdetaitojasi; kuuluttajaksi, jos pidät esiintymisestä ja elokuvantekijöiden kanssa rupattelusta; vierasinfoon, jos kaipaat monipuolista tekemistä ja paljon asiakaskohtaamisia.

Kaikesta tästä syntyy maukas soppa, josta ei aromia puutu; festareiden jäljittelemätön persoonallisuus rakentuu sen inhimillisistä tekijöistä. Jo yli puolen vuosisadan ajalta.

Elokuvakerho Monroe ei voi mitään lämpimämmin suositella kuin heittäytymistä Filkkareiden talkoolaiseksi. Nähdään maaliskuussa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti