tiistai 1. lokakuuta 2013

R&A Tampere: ohjelma

Pirkanmaan elokuvakeskus tuo Niagaraan kuusi R&A-leffaa lokakuun toisena viikonloppuna.

PE 11.10. klo 17.15
Pirjo Honkasalo: Betoniyö

Tampereen ennakkoensi-iltana Honksun odotettu filmatisointi puolisonsa Saikin romaanista. Tämän luulisi virtaavan sydänverellä, mutta katsomallahan se selviää.

PE 11.10. klo 19.15
Ramon Zürcher: Das merkwürdige Kätchen

Niagaran otannan ainoa selkeästi negatiivisesti Helsingissä vastaanotettu leffa, absurdi komedia Saksasta.

PE 11.10. klo 21.00
Joshua Oppenheimer: The Act of Killing

Se kestää melkein puolilleöin, mutta on sen arvoinen ja ratkaisee tyhjentävästi ongelman sisällöntuottamisesta perjantai-illan baaripöytäkeskusteluihin.

LA 12.10. klo 16.00
Lenny Abrahamson: What Richard Did

Elokuva, jonka katsomatta jättäminen oli 10 päivän aikana eniten ahdistusta aiheuttanut päätös, ja johtui yksinomaan käytännöllisistä seikoista. Tampereella muutama vuosi sitten vieraillut Abrahamson on Irlannin kiinnostavin nykyohjaaja, loistojätkä ja Niagaran erityisseurannassa. Adam & Paul on sisäpiirin kulttikamaa. Uutuuden kerrotaan olevan vaikuttavan tyynenrauhallinen syyllisyyden ja sukupolvikuvaus. Tästä ei jätetä seuraavassa visassa kysymättä, ettäs sen tiedätte.

LA 12.10. klo18.00
Abdellatif Kechiche: Adelen elämä: osat 1 ja 2

Tämän vuoden SE elokuva, pakkokatsottavaa. Kaikki Helsingin näytökset olivat lisänäytöksiä myöten loppuunmyytyjä. Julie Marohin alkuteos, sarjakuva, kantaa kv. levityksessä upeaa nimeä Blue Is the Warmest Color, ja kertoo kahden naisen rakkaussuhteen polveilevan taipaleen. Adèle Exarchopouloksesta ja Léa Seydoux'sta tulivat Cannesin historian ensimmäiset Kultaisella Palmulla palkitut näyttelijät. 19-vuotias Exarchopoulos on nuorin Palmun voittanut, ja roolissaan niin vaikuttava, että ohjaaja Kechiche muutti päähenkilön nimenkin kunnianosoituksena.

LA 12.10. klo 21.30
Marteinn Thorson: XL

Suuren luokan orgiat islantilaiseen tapaan. FilmiLiekki ei osaa kertoa tästä mitään virallisen esittelyn ulkopuolelta, mutta vaikuttaa konjunktuurien heittelemän Islannin katkeran ivalliselta sylkäisyltä maan parlamentin naamaan. Ei sellaisia liikaa ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti