sunnuntai 7. elokuuta 2011

Syksyn ohjelmasta: FC tulee!

Monroen kolmatta kertaa järjestämä pimenevän illan elokuvakohkaus ValoKino alkoi viime torstaina Tapahtumien Yön runsaudensarvessa. On hieman vaikeaa sanoin tavoittaa ilmapiiriä, joka vallitsee, kun 50 istuvaa ja seisovaa ihmistä tuijottaa kuiskimatta Kahvila Valon intiimillä sisäpihaterassilla 70 vuotta vanhaa mykkäelokuvaa kutunjuuston valmistuksesta. Penguin Café Orchestran instrumentaalimusiikin soidessa vienosti taustalla. Epäilemme vahvasti, että vastaavasta kokemuksesta ei ole aiemmin missään päässyt osalliseksi, mikä hypoteesi tarjoaa hyvän syyn, miksi verbaalinen arsenaalimme loppuu kesken. Luonnehtikaamme hetkeä eri aikakausien harmoniseksi kohtaamiseksi ja jättäkäämme loput muistin mantereelle elämäänsä jatkamaan.

ValoKinossa on seuraavaksi ohjelmassa Alfred Hitchcockin brittikauden huipputyö The Man Who Knew Too Much (1934). Annettakoon esityksestä jo ennakkovaroitus: ennustusten mukaan on hyvä mahdollisuus, että ensi torstaina sataa. Siinä tapauksessa Hitchcock siirtyy viikonlopulle tai seuraavalle viikolle. Ilmoitamme siirtyneestä tilaisuudesta täällä FilmiLiekissä.

Ensi viikolla julkaistaan Finnish Cinemathequen syysohjelma. Kymmenen vuotta sitten Jukka Kangasjärven ideoiman sarjan tarkoitus on esitellä suomalaisia näytelmä- ja dokumenttielokuvia Tampereen vieraskielisille culture vultureille, kuten vaihto-opiskelijoille. Tänä syksynä mukana yhteistyössä on TAMY, minkä vuoksi opiskelijakortilla pääsee saliin muita halvemmalla. Viiden elokuvan sarja alkaa huikealla paikallisensi-illalla: Peter von Baghin Helsinki, ikuisesti. Elokuvakulttuurin suomalaisen pää-äänenkannattajan Stadin tutkielma on ollut ulkomailla paljon kotimaataan kovemmassa huudossa ja on löytänyt vaikutusvaltaisia puolestapuhujia. FC tuo Niagaraan lisäksi mm. donneria sekä, kyllä vain!, erikoisnäytöksenä Edvin Laineen Tuntemattoman sotilaan. Miten Rokan vuorosanat kääntyvät englanniksi???

Finnish Cinemathequen ohjelma julkaistaan ensimmäisenä FilmiLiekissä alkuviikosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti