maanantai 22. marraskuuta 2010

Indie-elokuva Sadistit ensiesityksessä tulevana lauantainaElokuvakerho Monroe on mukana järjestämässä omakustanne-elokuvan Sadistit ensiesitystä ensi lauantaina 27.11. kello 12 Niagarassa. Elokuvan nimeen liittyvistä mielleyhtymistä huolimatta Sadistit ei ole väkivaltaelokuva - vaan elokuva väkivallasta. Ohjaaja Jarno Hännisen sanoin:

Kaksi miestä sieppaa pyöräilevän pariskunnan ja telkeää heidät kellariin. Alkaa taistelu elämästä.

Sadistit on keskimmäinen osa tappamista käsittelevästä trilogiasta. Muut osat ovat ”Tampere 1918” ja ”Rakasta perhettäsi”. Sarjan jokainen elokuva pyrkii lähestymään ihmisen psyykettä hieman eri kulmasta.

Mitä on elokuva ja mitä sen tulisi olla? Ehkä luontevinta on lähestyä asiaa negaation kautta. ”Sadistien” kuvausta aloittaessa olin lopen kyllästynyt kaikenlaiseen kuvasilppuun. En halunnut, että heittelen katsojan silmille pakonomaisesti erilaisia kuvia tietämättä itsekään miksi. Halusin rauhoittua, keskittyä ja nauttia siitä vapaudesta, jonka vain omakustanne-elokuva voi tarjota. Nautinnollisia hetkiä teillekin!

Jarno Hänninen

Tunnin mittainen Sadistit on eräissä suhteissa poikkeuksellinen työ. Sen jännite perustuu kokonaan elliptiselle rakenteelle, jossa katsoja luo itse omassa mielikuvituksessaan rinnakkaistarinan näennäisen tapahtumattomalle kuvakerronnalle. Elokuva on kuvattu lähes kokonaan Teiskon kesäisissä maisemissa, indie-elokuvalle harvinaisesti 16 mm:n filmille (esitysformaatti on blu-ray).

Ohjaaja Jarno Hänninen on käynyt lukion Tampereella ja opiskellut elokuvantekoa Voionmaan opistossa. Suoritettuaan maisterintutkinnon Helsingin yliopistossa hän perusti omia elokuvahankkeitaan varten Suomen elävien kuvien valmistamo Ky:n.

Estyksen järjestävät SEKV Ky, Monroe sekä Pirkanmaan elokuvakeskus. Esitykseen on vapaa pääsy kaikille yli 11-vuotiaille. Päätehtävissä esiintyvät Pasi Kuivalainen, Matti Rasilainen, Petteri Seppä ja Päivi Vanttola. Ohjaaja on paikalla keskustelemassa nähdystä.
 
Lisätiedot: www.sekv.org

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti