sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Leffavisa 11.10.

Monroen leffavisa 11.10 "Scifi"

1. Kiireed ja vihased 26 pt. (5+6)
2. Kongon kingit 24 pt. (4+5)
3. Zomba di Famiglia 23 pt. (1+6+4)
4. Goodfellas 4,5 pt. (3)

1. Sara Hildenin museossa on tällä hetkellä Robert Longon taidenäyttely esillä. Longo on toiminut myös urallaan elokuvaohjaajana. Minkä 90-luvun scifi-elokuva Longo ohjasi? Vihjeenä annettakoon, että elokuva perustuu erään hyvin scifi-kirjailijan kirjaan, joka myös kirjoitti elokuvan käsikirjoituksen?
2. Mistä elokuvasta seuraavaksi kuultava ääninäyte on?  
3. Ryan Gosling esiintyi varmasti jo kaikkein tietämänä juuri viime viikonloppuna ensi-iltansa saaneessa Blade Runnerin jatko-osassa Blade Runner 2049. Mutta ketä hän näyttelee seuraavaksi vuoden päästä ensi-iltansa saavassa elokuvassa First Man?
4. Mistä elokuvasta seuraava musiikkinäyte on? https://www.youtube.com/watch?v=KCjYNg1lIe0
5. Mikä scifi-elokuvan klassikko täytti tämän vuoden tammikuussa huimat 90 vuotta?
6. Kuka Beirutissa syntynyt miespuolinen näyttelijäveteraani?
3p. On tehnyt töitä mm. Francis Ford Coppolalle, Bernardo Bertoluccille, Ron Howardille ja Gus van Santille. Viime vuosikymmenellä hän esitti pääosan arvostetussa Philip K Dickin kirjaan perustuvassa elokuvassa.
2p. Kysymyksen henkilöllä on isän puolelta suonissaan hieman kiinalaista verta, mikä saattaa selittää herran taidot itämaisten taistelulajien parissa. Henkilön erikoinen etunimi tarkoittaa ”viileää tuulenvirettä vuorten yllä”. Eksoottinen tausta saattaa kuitenkin tulla monelle yllätyksenä.
1p. Tunnetuimmat roolinsa tämä vuonna 1964 syntynyt miekkonen on tehnyt Kathryn Bigelown ja Wachowskin sisarusten elokuvissa.

II kierros
7. Kuka esitti kaunista avaruushirviötä vuoden 1995 tieteiskauhussa Peto - Species?
8. Kenen kirjaan perustuu Paul Verhoevenin elokuva Starship Troopers?
9. Mistä elokuvasta seuraava musiikkinäyte on? https://www.youtube.com/watch?v=_0UJk4EUzB0
10. Stanislav Lemin kirja Solaris on filmattu kahdesti. Ketkä ohjaajat olivat asialla?
11. Paul W.S. Anderson (ei sukua sille paremmalle) on tehnyt monta tasoltaan vaihtelevaa tieteis- ja toimintaelokuvaa, etupäässä Resident Evil –elokuvia sekä Alien vs. Predatorin. Mutta uralle mahtuu myös yksi erittäin aliarvostettu tieteiskauhu vuodelta 1997. Mikä elokuva on kyseessä?
12. Kuka ohjaaja.
3p. Hän syntyi 1937 Englannissa. Hän aloitti uransa ohjaamalla tv-sarjan jaksoja, mutta ne eivät tuottaneet taloudellista turvaa, joten hän siirtyi mainosalalle. Siellä hän oli seuraavat 10 vuotta ja saavutti sillä saralla kaiken mahdollisen. Kaikki hänen kautensa parhaat mainokset ovat yleisesti pidetty hänen tekeminään. Joten hänen oli selvä siirtyä urallaan elokuviin. Jo hänen ensimmäinen elokuvansa sai Cannesin juryn palkinnon ja oli ehdolla Palm d’oriin. Hänellä on kolme lasta jotka ovat kaikki myös työskentelevät elokuva-alalla. Hänet on myös lyöty ritariksi Isossa-Britaniassa.
2p. Hän on työskennellyt lähestulkoon kaikkien Hollywoodin merkittävimpien näyttelijöiden kanssa Michael Douglasista Leonardo DiCapriosta ja Denzel Washingtonista Tom Cruiseen. Hän on tunnettu myös siitä, että hän tekee kaikkia elokuvagenrejä komediasta kauhuun, toiminnasta scifiin ja onnistuu kaikissa genreissä kriitikoiden ja yleisön saamaan puolelleen. Varsinkin scifin puolella häntä on pidetty merkittävä tekijänä, joka on vaikuttanut scifielokuviin. Varsinkin uran alkupuolella…
1.p Tämän ohjaajan tunnetuimpiin ohjaustöihin kuuluu Alien, Blade Runner, Thelma ja Louise ja Gladiator.

III kierros
13. Kuka esittää nimiroolia RoboCop-elokuvan uusintaversiossa?
14. L. Ron Hubbart oli alunperi scifi-kirjailija ennen kuin hänestä tuli skientologian perustaja. Hänen teoksistaan on tehty myös elokuva. Nyt kysynkin, että mikä oli tämän elokuvan nimi?
15. Mikä oli Alien elokuvassa olevan aluksen nimi, jolla päähenkilöt avaruudessa matkustavat?
16. Mistä elokuvasta seuraava musiikki on? https://www.youtube.com/watch?v=xr5HG9BvsLQ
17. Ja taas kuuntelemme musiikkia. Jälleen kysytään, että mistä elokuvasta seuraava biisi on?
18. Kuka ohjaaja?
3p.Hän syntyi 1928 New Yorkissa, Yhdysvalloissa. Hän aloitti uransa valokuvaajana Look- ja Life-lehdille. Kyllästyttyään valokuvaamiseen hän halusi alkaa tekemään elokuvia. Hän teki aluksi lyhytelokuvia, mutta nopeasti siirtyi tekemään kokopitkiä elokuvia ja oli vasta 25-vuotias kun ohjasi ensimmäisen kokopitkän elokuvansa.
2p. p. Kyseinen ohjaaja on tunnettu perfektionismistaan ja ei ollut mitenkään harvinaista,että samaa kohtausta saatettiin kuvata satoja otoksia tai useita viikkoja. Hän on tunnettu myös siitä, että hän tekee kaikkia elokuvagenrejä komediasta kauhuun, toiminnasta scifiin ja onnistuu kaikissa genreissä kriitikoiden ja yleisön saamaan puolelleen. Varsinkin scifin puolella häntä on pidetty merkittävä tekijänä, joka on vaikuttanut scifielokuviin.

1p. Hänen tunnetuimpia teoksiaan on 2001: Avaruuseikkailu, Hohto ja Full Metal Jacket.

Vastaukset
I kierros
1. Johnny Mnemonic
2. Blade Runner
3. Neil Armstrong
4. Matrix Reloaded
5. Metropolis, 1927
6. Keanu Reeves

II kierros
7. Natasha Henstridge
8. Robdert Heinlein
9. Sunshine
10. Andrei Tarkovski ja Steven Soderbergh
11. Event Horizon
12. Ridley Scott

III kierros
13. Ruotsalainen Joel Kinnaman
14. Battlefield Earth
15. Nostromo
16. Robovop
17. Being John Malkovich
18. Stanley Kubrick

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti