maanantai 29. lokakuuta 2012

Savage Streetsin erikoisvisa 17.10., kysymykset ja tulokset

TULOKSET

1. Will Smithin Pojat 19,5
2. Carlos 18,5
3. Keuhkotautiset marsut 16
---
Kaura 15,5
Peter Lorren Silmät 15
Some Like It Not 13
Tiedottomat 5
Yllättäjät 2,5
Team Ruusperi 0,5

Artturi ei ole enää koskaan entisensä Savage Streetsin isännöityä ensimmäistä kertaa Monroen leffavisaa. Historiallisen, tasaväkisen ja yllätysrikkaan visan ottivat lopulta suvereenilla ääninäytekierroksen kirillä haltuunsa Will Smithin Pojat, jotka saivat pääpalkinnoksi elokuvien elokuvan, Savage Streetsin. Lisäksi kolmansiksi tulleita Keuhkotautisia marsuja muistettiin erityispalkinnolla elokuvalippujen muodossa, sillä he ainoina tiesivät Tommy Wiseaun pakarat peruskierroksen kuvakysymyksestä “Kankut ja kanuunat”.

Isäntäjoukkueelle visan vetäminen oli kokemuksena, jos mahdollista, mielekkäämpi kuin Showgirlsin katsominen takaperin. Järjestäjäpallo on nyt heitetty eteenpäin, ja Will Smithit ovatkin jo tarjoutuneet jatkamaan mainiota, vastakorkattua perinnettä isännöimällä 14.11. omaa visaansa. Maltamme tuskin odottaa. Pahimpaan nälkään voi onneksi kuunnella Savage Streetsin virallista visasoittolistaa.

Peruskymykset

Tunnista kuvissa esiintyvien kankkujen ja kanuunoiden perusteella mistä elokuvasta on kyse. (0,5 pistettä oikeasta vastauksesta)

Kankkupainotteinen vasen puolikas ylhäältä alas:
1. The Room
2. Lost in Translation
3. Zardoz
4. Bridget Jones - elämäni sinkkuna
5. Eastern Promises

Kanuunapainotteinen oikea puolikas ylhäältä alas:
6.
The Rocky Horror Picture Show 7. Fight Club 8. Morsian pukeutui mustaan 9. Masters of the Universe 10. Hohto
1. Mestarikuvaaja Harris Savides poistui keskuudestamme viime viikolla.  Hänen ansiokkaaseen filmografiaansa lukeutuu muun muassa Gus van Santin Young Death  -trilogia. Nimeä kaikki sen kolme elokuvaa. (3 pt.)
- Gerry, Elephant, Last Days

2. Millä taiteilijanimellä paremmin tunnetaan näyttelijä Harris Glenn Milstead? (1 pt.)
- Divine

3. Millä elokuvalla on kautta aikojen eniten Razzie-ehdokkuuksia? Kuinka monta ehdokkuutta elokuva keräsi? (2 pt.)
- Showgirls, 13 ehdokkuutta. (Sai enemmän ehdokkuuksia kuin kategorioita oli. Paul Verhoeven oli ensimmäinen ohjaaja joka pokkasi pystinsä henkilökohtaisesti.)

4. Millä nimellä roolihahmo Numbskull Emptybrook paremmin tunnetaan? (1 pt.)
- Uuno Turhapuro

5. Näyttelijä Vic Morrow kuoli vuonna 1982 Hämärän Pelottavat Varjot eli Twilight Zone: the Movie -elokuvan kuvauksissa. Millä tavalla hän kuoli? Lisävihjeenä voidaan sanoa, että myös Boris Sagal, yksi alkuperäisen Twilight Zone -tv-sarjan ohjaajista kuoli samankaltaisissa olosuhteissa vain vuotta aikaisemmin. (1 pt.)
- Helikopteri putosi hänen päälleen ja roottorin lapa katkaisi hänen päänsä

A vai B?
Vastaus joko A:han tai B:hen - A on pisteen arvoinen, B kahden

6. A) Minkä kirjan uudelleenfilmatisointi on ranskalainen elokuva “La Lievrè de Vatanen” ? B) Kuka näytteli pääosaa?
- A) Jäniksen vuosi B) Christopher Lambert

7. A) Kuka esittää naispääosaa elokuvassa Paholaisen naamio eli Black Sunday? B) Kuka esittää naispääosaa elokuvassa From Beyond?
- A) Barbara Steele   B) Barbara Crampton

8. A) Kuka edesmennyt amerikkalainen näyttelijä saadaan kun yhdistetään "Terminator 2 - Tuomion päivä" -elokuvassa ihmiskunnan vastarintaa tulevaisuudessa johtaneen hahmon etunimi ja tätä näytelleen teinin sukunimi? B) Mistä hän tuli eniten tunnetuksi valkokankaalla?
-  A) John Furlong B) Hän dubbasi Russ Meyerin äänen kaikissa ohjaajan elokuvaesiintymisissä

9. A) Movies were his passion. Women were his inspiration. Angora sweaters were his weakness. B) Fast cars. Fast girls. Fast carrots. Fast carrots?
- A) Ed Wood (1994) B) Fast Times at Ridgemont High (1982)

10. A) Things fall down. People look up. And when it rains, it pours. B) When he pours, he reigns.
- A) Magnolia (1999) B) Cocktail (1988)

Are You Cage Enough? -Bonuskierros. Joukkueiden tulee listata soitettavan kappaleen loppuun mennessä niin monta Nicolas Cagen tähdittämää elokuvaa kuin mahdollista. Kolmelle eniten oikeita vastauksia antaneelle joukkueelle jaetaan laskevassa järjestyksessä kolme, kaksi ja yksi pistettä. Jokainen väärä vastaus rokottaa loppulukemasta yhden oikean vastauksen.

Parhaat Cage-tietäjät:
Carlos 14 kpl (3 pt.)
Peter Lorren Silmät 13 kpl (2 pt.)
Will Smithin pojat & Keuhkotautiset marsut 12 kpl (1 pt.)

Vihjeet

11. Mikä elokuva?
4 pt. Dustin Hoffman on luonnehtinut elokuvaa yhdeksi realistisimmista näkemistään ystävyyskuvauksista. Sen soundtrackilla kuullaan mm. Nick Cavea, Roy Orbisonia, sekä omalaatuiset versioinnit kappaleista Hurdy Gurdy Man ja Mockingbird.
2 pt. Tämän 1994 valmistuneen tie-elokuvan pääosakaksikoksi kaavailtiin alun perin Nicholas Cagea ja Gary Oldmania.
1 pt. Elokuvan ovat ohjanneet Peter ja Bobby Farrelly. Sen päähenkilöt on nimetty koomikkolegenda Harold Lloydin mukaan.
- Nuija ja tosinuija

12. Kuka näyttelijätär?
4 pt. Tämä näyttelijä kieltäytyi aikanaan Elvis Presleyn kosinnasta, mutta piti sormuksen kuitenkin itsellään. Hän kuoli vuonna 2011, 73-vuotiaana. Hänellä oli pitkä työ- ja ystävyyssuhde eksploitaatio-ohjaaja Ted V. Mikelsin kanssa.
2 pt. Hän syntyi Hokkaidossa, Japanissa. Hän aloitti uransa tanssijana, osasi aikidoa ja karatea ja työskenteli mm. koomikkolegenda Harold Lloydin kanssa.
1 pt. Parhaiten tämä kulttinäyttelijä muistetaan elokuvasta Faster Pussycat, Kill! Kill!
- Tura Satana

13. Kuka ohjaaja?
4 pt. Syntyi 21.4.1963 Texasissa. Hänen isänsä oli USA:n armeijan kenraalina, josta johtuen henkilö asui lapsuutensa Saksassa ja  Skotlannissa Yhdysvaltojen armeijatukikohdissa. Näytellyt Broadwaylla. Ohjannut uransa aikana kolme pitkää elokuvaa vuosina 2001-2010, sekä musiikkivideoita mm. Scissor Sistersille sekä Bright Eyesille. Koomikkolegenda Harold Lloydiin hän ei liity tietääksemme mitenkään.
2 pt. Hänen ensimmäinen pitkä elokuvansa perustuu samannimiseen kulttimaineen saavuttaneeseen off-Broadway musikaaliin. Elokuva kertoo Itä-Saksasta radikaalein keinoin pakenevan nuorukaisen tarinan. Ohjaaja näytteli itse pääosan.
1 pt. Muita ohjaustöitä muun muassa Shortbus ja Rabbit Hole.
- John Cameron Mitchell

Ääninäytteet

14. Ensimmäinen ääninäyte soitetaan takaperin. Tunnista elokuva ja yksi näyttelijöistä. (2 pt.)
- Big Lebowski; Jeff Bridges, David Huddleston, Philip Seymour Hoffman

15. Seuraavassa ääninäytteessä hahmot keskustelevat keksityn elokuvan kanssa. Nimeä a) elokuva, b) elokuvan sisällä oleva, keksitty elokuva, c) alkuperäinen gangsteriklassikko, jota tuo keksitty elokuva parodioi. (3 pt.)
- a) Yksin kotona 2, b) Angels With Filthy Souls, c) Angels With Dirty Faces

16. Mikä klassikkoelokuva on näytteessä dubattu saksaksi? (1 pt.)
- Tuulen viemää

17. Minkä englanninkielisen elokuvan google translate on näytteessä kääntänyt suomeksi? (1 pt.)
- There Will Be Blood

18. Näytteessä on katkelmia kolmesta elokuvasta ja niiden taustalla häiriötekijä. Mitkä kolme elokuvaa tässä näytteessä kuullaan, ja mistä elokuvasta häiriötekijä on tuttu? (3 pt.)
- Häiriötekijä: Kuumat kinkut, Fast Times at Ridgemont High (Jackson Browne - Somebody’s Baby). Elokuvat: 1) Diktaattori, 2) Pink Flamingos, 3) The Warriors.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti