torstai 3. kesäkuuta 2010

Kitaristi John Williams saapuu Tampere-taloonJohn Williams saapuu Tampereelle. Cinefiilit ympäri maailmaa ovat sijanneet hänelle paikan sydämissään, koska hän soittaa Stanley Myersin hellän ja alakuloisen Cavatinan niin unohtumattomasti Michael Ciminon mestariteoksessa Kauriinmetsästäjä, mutta australialainen Williams olisi ilman sitäkin meriittiä aikansa arvostetuin klassinen kitaristi: hän on yksinkertaisesti legenda. 69-vuotiaana hän konsertoi harvoin, joten kitarasta, taidemusiikista ja elokuvasta kiinnostuneet tamperelaiset eivät voi jättää tällaista tilaisuutta väliin etenkin, kun Williams ei ole aikaisemmin soittanut Suomessa.

Tampere-talossa John Williams esiintyy duettona John Etheridgen kanssa avaten samalla kuudennen kansainvälisen Tampere Guitar Festivalin. Konsertti on ensi sunnuntaina kello 15. Sitä ennen on kuitenkin tarjolla ylimääräinen herkku kello 13.30 Tampere-talon Studiossa, jossa esitetään Charlie Williamsin dokumenttielokuva meksikolaisista kitaranrakentajista The Guitar Is Their Song. John Williams on yksi haastateltavista filmissä, jota katselemaan on vapaa pääsy.

Kaiken huippuna John Williams jää Tampereelle seuraavaksi päiväksi pitämään avoimen keskustelutilaisuuden maanantaina 7.6. kello 12-14 Tampere-talon Pienessä salissa.

Mitä konsertilta on sitten odotettavissa? Ehkä jotain tällaista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti